Papanasi muntenesti
Servire:
Timp de preparare: 30 min
Type: Deserturi
Timp coacere: 30 min
Ingrediente:
Videouri Papanasi muntenesti
Directii: Intr-un mare bol se amesteca branza de vaci, ouale, faina, zaharul, grisul si esenta de vanilie. Se omogenizeaza foarte bine amestecul. Compozitia pentru papanasi trebuie sa fie moale, dar sa se curete cat de cat de pe maini. Daca este prea moale se adauga faina. Diferentele legate de cantitatea de faina sunt datorate dimensiunii oualelor, care poate varia, si datorita branzei care poate fi mai inchegata sau mai zemoasa, dupa caz. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Se infaineaza spatiul de lucru. Se pune compozitia pe suprafata si se modeleaza intr-un cilindru lung, cu diametrul de aproximativ 5 cm. Din acest cilindru se taie bucatele potrivite si se uniformizeaza sub forma de bile. In mijlocul bilei se face o adancitura (nu o gaura) care va permite papanasilor sa se fiarba uniform. Se procedeaza in acest fel pana cand formati toti papanasii. In acest moment cand papanasii sunt gata ar trebui ca apa sa clocoteasca. Papanasii se introduc in apa clocotita, toti odata, daca va permite vasul si cantitatea. Folosind o spumiera incercati sa ii desprindeti pe cei care poate s-au lipit datorita scufundarii la fundul oalei. Se lasa la fiert la foc mediu pana cand se ridica la suprafata, cam 8-10 minute. Dupa acest timp se opreste focul si se acopera oala cu un capac. In acest fel grisul din papanasi se va umfla si papanasii vor deveni pufosi. Cand sunt gata se scot pe o farfurie. Pana cand fierb papanasii puteti pregati pesmetul. Intr-o tigaie se topeste untul. Cand este incins se adauga pesmentul si se amesteca formandu-se mici aglomerari de pesmet delicios datorita untului. Eu am ales sa nu pun zahar in pesmet pentru ca am considerat ca va fi suficient de dulce compozitia. Puteti sa adaugati 50 de gr de zahar in pesmet daca va place mai dulce. Pesmetul se lasa sa se rumeneasca 3 minute si se da la o parte. Dupa ce ati scos papanasii din apa acestia trebuie tavaliti prin pesmet. Se servesc calduti cu smantana si dulceata. Se poate opta pentru smanatana acra, dulceturi si gemuri de tot felul sau sirop.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca
Restaurante si localuri recomandate pentru tine
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Ultimele Retete
Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi
Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul
Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s
Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul
Dovlecei gratinati
Dovlecelul se taie in rondele groase de
Retete de top
Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si
Sarmale in foi de varza murata : Sarmale in foi de varza murata
Este de preferat ca varza murata sa
Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune
Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie
Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod