Sarmale in foi de varza murata
Servire:
Timp de preparare: 30 min
Type: Pranz
Timp coacere: 180 minute
Ingrediente:
Videouri Sarmale in foi de varza murata
Directii: Este de preferat ca varza murata sa fie cu foi subtiri si netede. Daca e prea sarata sau acra, se clateste in cateva ape. Nervurile frunzelor de varza se taie cu un cutit. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei, pana devine translucida. Se adauga peste ceapa orezul spalat si zvantat. Se amesteca timp de 1-2 minute, apoi se trage cratite deoparte sa se raceasca. Cand ceapa si orezul s-au racit, se adauga carnea tocata. Apoi mararul tocat, boiaua, piperul. Se amesteca cu grija compozitia. Se condimenteaza cu sare, nu prea multa pentru ca si varza e sarata, iar daca se adauga si costite, trebuie tinut cont si de cantitatea de sare pe care acestea o contin. Dupa ce compozitia e pregatita, se taie foile de varza in 2-3 bucatele, in functie de cat de mari vreti sa fie sarmalele. Apoi se trece la impachetat. La un capat al foii de varza se pune o lingura de umplutura; una dintre margini se pliaza peste carne. incepand sa se ruleze catre capatul opus. Capatul ramas liber se indeasa cu degetul in interior. Pe fundul oalei in care se vor fierbe sarmalele se aseaza un pat de varza tocata (nervuri, funze mai mici), apoi se aranjeaza sarmalutele. Daca se adauga si costita, aceasta se aranjeaza intre sarmale. Se adauga cimbrul si dafinul. Sarmalele se acopera cu apa calda si se pun pe foc. Se fierb la foc mic in jur de 3 ore.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca
Restaurante si localuri recomandate pentru tine
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Ultimele Retete
Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi
Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul
Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v
Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s
Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul
Retete de top
Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si
Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune
Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie
Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod
Ciorba radauteana : Ciorba radauteana
Se spala bine bucatile de spate de