Ciorba radauteana
Servire: 10 persoane
Timp de preparare: 30 min
Type: Pranz
Timp coacere: 90 min
Ingrediente:
Videouri Ciorba radauteana
Directii: Se spala bine bucatile de spate de pui si se pun la fiert in 4 litri de apa rece (in functie de cata ciorba doriti sa preparati). Daca doriti o ciorba mai consistenta, se poate prepara cu piept de pui, copane, ciocanele sau aripi de pui. Se lasa apa sa dea in clocot si se spumeaza de cate ori este necesar. Dupa ce nu se mai formeaza spuma, se adauga in oala legumele taiate in bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand atat legumele cat si carnea sunt fierte. Patrunjelul se toaca marunt si se zdrobeste usturoiul. Dupa ce legumele si puiul sunt fierte, se scot impreuna din supa, folosind o spumiera. Acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa procedati: tocati legumele marunt si le adaugati inapoi in supa sau le dati la o parte, folosindu-le pentru o alta reteta sau le aruncati. Depinde de gust. Legumele se toaca marunt dupa ce s-au racit si se scoate carnea de pe oase. Ciorba din oala se strecoara foarte bine si se pune din nou pe foc. Legumele si carnea maruntite se pun inapoi in zeama. Se da gust cu sare si piper. Se mai clocoteste cam 10 minute. Se pregateste liezonul : se bat galbenusurile, se amesteca cu smanatana si usturoiul. Amestecul se omogenizeaza foarte bine. Se opreste focul ciorbei si se lasa sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei. Cand este calduta, se iau cateva polonice de zeama si se adauga peste liezon, amestecand foarte bine. Acest amestec se adauga in ciorba si se omogenizeaza. Se procedeaza in acest fel pentru a nu se branzi ciorba. Se adauga dupa gust otet. La final patrunjel verde proaspat. Se serveste calda cu ardei iute.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca
Restaurante si localuri recomandate pentru tine
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Ultimele Retete
Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi
Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul
Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v
Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s
Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul
Retete de top
Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si
Sarmale in foi de varza murata : Sarmale in foi de varza murata
Este de preferat ca varza murata sa
Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune
Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie
Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod