Dovlecei gratinati
Servire: 6 persoane
Timp de preparare:
Type: Pranz
Timp coacere:
Ingrediente:
Videouri Dovlecei gratinati
Directii: Dovlecelul se taie in rondele groase de o jumatate de cm. Se pregateste aragazul si o cratita in care se pune apa. Se adauga sare si se lasa sa clocoteasca, apoi se pun rondelele de dovlecel si se fierb timp de 5 minute. Se bat cele 2 oua si se sfarama branza telemea. Dupa cele 5 minute de fierbere, se scurg bine dovleceii. Se pun ouale batute peste branza sfaramata. Se adauga smantana pentru gatit si jumatate din cantitatea de cascaval ras (100 gr.). Se condimenteaza cu putina sare (pentru ca branza este deja sarata) si piper macinat si se omogenizeaza. Cuptorul se incalzeste si se pregateste un vas termorezistent, care se unge cu cele 2 linguri cu ulei. Se distribuie uniform 3 linguri cu pesmet, inclusiv pe margini si se scutura bine vasul, astfel incat pesmetul sa se lipeasca de marginile tavii. Se aranjeaza rondelele de dovlecel, apoi se pun in strat uniform cele 3 linguri cu pesmet ramase. Se toarna amestecul de oua, branza, smantana si cascaval si se niveleaza uniform. Se scutura bine tava, iar deasupra se pun cele 100 gr. de cascaval ras ramase. Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute. Cand cascavalul este rumenit, se scoate vasul din cuptor. Se serveste cald, cu sos de usturoi.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca
Restaurante si localuri recomandate pentru tine
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Ultimele Retete
Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi
Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul
Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v
Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s
Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul
Retete de top
Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si
Sarmale in foi de varza murata : Sarmale in foi de varza murata
Este de preferat ca varza murata sa
Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune
Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie
Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod